diumenge, 25 de novembre del 2012

TIRAMISSÚ
(per a 8 talls)


***Molt important: s'ha de fer d'un dia per a l'altre.***

Per al biscuit:
4 ous
4 culleradetes d'aigua
100 g de sucre
100 g de farina

Per a la crema de macarpone:
500 g de mascarpone
4 ous (utilitzarem solament dos dels rovells)
200 g de sucre

A més a més:
1 taça de cafè (o llet amb cola-cao, per a la versió infantil)
licor (Bayleys, d'avellana, cointreau...). És optatiu.

Com sempre, comencem precalentant el forn a 180 graus.
Preparem el biscuit separant les clares, afegint-hi quatre culleradetes d'aigua (o aigua de tarongina, que venen a les botigues àrabs) i muntem bé, lo més fermes possible. Afegim els sucre i continuem batent amb la batedora. En acabar, amb l'espàtula i delicadament i afegim els rovells i la farina..
Ho escampem a sobre d'un paper de forn en una safata i coem uns 8 minuts (quan veiem que estigui fet). En treure'l, el separem immediatament del paper de forn i deixem.

Preparem el cafè.

Mentre el biscuit es cou, separem les clares per a la crema de mascarpone. Batem fins que estiguin a punt de neu i afegim el sucre. També amb la batedora i afegim tot el mascarpone i els dos rovells d'ou.

Trocegem mitja rajoleta de xocolata, toscament, amb l'ajut d'un ganivet normal, fent trocets irregulars.

Tallem el biscuit en tres rectangles (de la mida d'un motlle de plum cake). I anem fent les capes. Primer posem un troç de biscuit. El banyem amb un xorret de cafè ( a mi m'agrada amb molt poc) i unes gotetes de licor. Posem unes quantes cullerades de crema de mascarpone i 'escampem en una capa generosa. Hi espolsem xocolata trocejada per damunt. Posem un altre troç de biscuit i repetim.  A la tercera i última capa jo no hi poso ni cafè ni licor, però això ja ho aniràs provant, segons t'agradi. Finalitzem amb crema de mascarpone i xocolata a sobre. 24 hores mínim a la nevera i a gaudir-lo!

Recorda que el mascarpone és un formatge molt gras i no massa econòmic, així que és un postre per no abusar.

També que per a servir-lo no l'hem de desmotllar. Amb l'ajut d'un ganivet de serra i una pala pastissera treiem el primer troç, que és el més difícil. Els altres, si ho fem amb cura, queden molt bonics.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada