dimarts, 7 de desembre del 2010

Coc ràpid

100 grs de farina
100 grs de sucre (i una mica més per a posar al damunt)
4 ous
1/2 sobre de llevadura Royal
la pell rallada d'una llima
un pols de sal
1 fruita (massana, pera, prèssec...)
canyella en pols
Temps de preparació: na arriba a 15 minuts
Temps de cocció: entre 15 i 20 minuts


En primer lloc, encenem el forn a 200 graus.
Després pelem la fruita, l'ensucrem i hi afegim la canyella en pols. Deixem reposar.
Separem els rovells de les clares. Muntem aquestes juntament amb un polset de sal, fins que estiguin ben fermes. Hi incorporem el sucre poc a poc i continuem batent, preferiblement amb batedora elèctrica. Després, ja amb una espàtula, posem la farina, el royal, la ralladura de llima i els rovells d'ou. Barregem molt suauement fins que la pasta estigui homogènia.
Per finalitzar hi incorporem la fruita i remenem una mica. Podem substituir la fruita ensucrada per fruita en almíbar, o per un iogur (preferiblement grec).
Posem el preparat en un motlle que ja estigui cobert amb paper de forn. Espolsem sucre per damunt.
Deixem coure entre 15 i 20 minuts. Per saber si està fet, punxem amb una agulla; si surt neta és que ja està. De totes maneres, no ens ha de saber mal deixar un parell de minuts més el coc al forn, perquè si no està ben cuit, tendeix a baixar (com m'ha passat a mi avui!!!).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada